maanantai 6. tammikuuta 2014

Sitrus-valkosuklaa blondie eli vaaleat "mokkapalat"


Tämä on aivan mieletön vaihtoehto perinteisille mokkapaloille - sitrus-valkosuklaa blondie - varsinainen vaalea viettelys, nams ;). 

Leivonnaisen pohja on täyteläisen pehmeä, varmasti kokeilemisen arvoinen. Mielestäni yksi parhaita gluteenittomia pohjia. Kuorrute on samettisen pehmeä, joskin kovin makea. 

Reseptiä voi varioida monella tapaa. Kuorrutteessa voi käyttää myös muun makuisia tuorejuustoja tai suklaata. Jos taas on todellinen sitruunan ystävä, osan pohjaan laitettavasta vedestä voi korvata sitruunamehulla. Leivonnaisen voi koristella mokkapalojen tapaan strösselelillä tai esimerkiksi sabluunan läpi tomusokeria sihdaten.


Pohja:

3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl vettä
150 g margariinia tai voita

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi ja sulata margariini. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineta ja vettä. Kuumaa vettä voi hyvin lisätä muna-sokerivaahtoon, kun sen tekee rauhallisesti ja pienissä erissä ja lisää riittävästi kuivia aineita sitomaan seosta. Lisää lopuksi jäähtynyt margariini. Sekoita massa hyvin sekaisin ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Itse käytin pienimmälle säädettyä neliskanttista reunavuokaa (22x25 cm). Paista pohjaa noin 20 minuuttia. Pohjaa ei saa paistaa liian pitkään, ettei se menetä täyteläisyyttään. Jätä pohja jäähtymään.

Kuorrutus:

150 g sitruunatuorejuustoa
100 g margariinia tai voita (käytin Oivariinia)
160 g  Fazer Lemon valkoista leivontasuklaata
  
Valmista kuorrutus, kun pohja on jäähtynyt. Jos et ole kovin makean ystävä, kuorrutusta kannattaa tehdä kokeeksi vaikka vain kaksi kolmasosaa ohjeesta.Vatkaa pehmeä margariini ja tuorejuusto keskenään hyvin sekaisin. Sulata sitruunavalkosuklaa ja lisää se hieman jäähtyneenä seoksen joukkoon. Vatkaa seos hyvin sekaisin. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Nosta blondie kylmään jähmettymään.

Malta odottaa, että kuorrute jähmettyy ja pohja kylmenee - vaikka se saattaa olla hankalaa - sellaisena blondie on parhaimmillaan ;)





1 kommentti:

  1. Ihania ohjeita sulla täällä. Muunmuassa nämä menevät ehdottomasti kokeiluun :)

    Sanna - http://masussamakeaa.blogspot.fi

    VastaaPoista